DOWNLOAD ONS MAGAZINE

Laat uw mail achter en wij sturen ons magazine naar u toe.

Close

Heb je last van angst?

Heeft angst een grote impact op jouw dagelijkse leven, op je gezin, je werk, je relatie of op jouw gezondheid? Dan is het belangrijk om jouw angst op te lossen. Plan een gratis adviesgesprek, er is wellicht meer mogelijk dan je nu denkt. 

Gelukkig geen angstzweet meer voor mij

"Het Happy Emotions programma heeft mij geholpen om van mijn overbezorgdheid af te komen. Als ik iets aan een ander moest overlaten, dan kreeg ik spontaan een zweetaanval. Ik vond het moeilijk om te delegeren en had weinig vertrouwen in de medemens. Ik was altijd bang dat ik het fout deed. Nu begrijp ik dat dit te maken had met mijn eigen onzekerheid, die ontstaan is doordat ik vroeger gepest ben op school. Gelukkig gaan angstzweet meer voor mij"

Manuela

Female Entrepeneur, online marketing bureau, 46 jaar

Wat is angst?

Angst is een emotie die ontstaat als pijn, bedreiging of gevaar wordt waargenomen. Meestal leidt  angst tot vermijding of ontwijking van deze triggers. Er wordt dan gesproken van vlucht- of vechtreactie. Angst is een lichamelijke toestand. Lichamelijke, emotionele, cognitieve en gedragscomponenten kenmerken angst in allerlei gradaties. Ongemak, onrust en bezorgdheid vallen onder de milde variant van angst. Paniek, paniekaanvallen, angststoornissen en Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) vallen onder de zwaardere variant van angst. Andere lichamelijke reacties van angst zijn een verhoogde hartslag, een verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, duizeligheid, zweten, droge mond, pijn in de borst, misselijkheid, hoofdpijn, kortademigheid en verstarring.

Heb je last van angst?

Angst, opeens is het er. Vaak ervaren mensen angst heel lichamelijk, ze krijgen het warm of koud. Bij de ene persoon werkt angst als verlammend, terwijl een andere persoon juist heel scherp uit de hoek komt.  Er zijn vele soorten angsten, bijvoorbeeld angst voor het onbekende, angst voor insecten, angst voor dieren, claustrofobie en nog veel meer. Angsten hebben psychologisch ook veel effect. Je maakt je van te voren al heel druk over wat er kan gaan gebeuren, omdat het die keer daarvoor ook al het geval was. Angst kan meerdere oorzaken hebben, waaronder psychologische.  Angst is een heftige emotie en de gevolgen op iemands  dagelijks leven zijn groot. Angst heeft invloed op je gezin, je werk en je gezondheid. Mensen die last hebben van angst zijn vaker moe, hebben meer last van andere emoties en zijn eenzamer dan mensen zonder angsten.

Waar komt angst vandaan?

Oorzaken van angst zijn zeer verschillend. Een voorbeeld is het belanden in een onverwachtse situatie. Je bent ergens totaal niet op voorbereid en je schrikt enorm. Deze emotie zet je dan vast in je lichaam. Je snapt zelf vaak niet waarom je zo angstig bent. Het is als het ware een opeenstapeling van diverse schrik situaties. Ook trauma’s spelen een grote rol bij het ontwikkelen van angsten. Een veel voorkomend gevolg van angst is sociale isolatie,  wat tot afhankelijkheid kan leiden. Regelmatige depressies zijn meestal het gevolg van angst. 

Wat kun je zelf doen aan je angst?

Wanneer je last hebt van angst  kunnen de oorzaken zeer verschillend zijn. Toch kun je zelf ook met je angst aan de slag, zoals een manier vinden om met je angst om te gaan. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat je jezelf de tijd geeft om te ontdekken waar je angst vandaan komt. Wanneer je angst de overhand neemt in jouw leven is het verstandig om langs te gaan bij een professional, zodat deze met jou aan de slag kan gaan met jouw angst.

Hoe kunnen wij je helpen met je angst?

Tijdens het Happy Emotions programma leer je alles over angst en ga je direct met jouw angsten aan de slag. De verschillende soorten angst en andere emoties komen uitgebreid aan bod op basis van het effectieve 12-Stappenplan van het Happy Emotions programma. Het resultaat is dat je je energieker en positiever voelt en je gaat met meer zelfvertrouwen weer naar huis. Je krijgt veel persoonlijke aandacht, praktische tips en tools. Daarnaast beheers je effectieve mindfulness oefeningen om grip te hebben op jouw angst.


Verlamd van angst

"Ik was altijd zo bang in het donker en ik begreep nooit waarom. Tijdens het Happy Emotions programma ben ik erachter gekomen dat er iets in mijn jeugd is gebeurd, waar ik ook op latere leeftijd dagelijks last van had. Gelukkig is het opgelost. Het Happy Emotions programma heeft mij geholpen om weer relaxt in het leven te staan"

Kate

Mode ontwerpster, single, 29 jaar


Krijg grip op je emoties

Ontdek in dit magazine hoe je onverwerkte emoties oplost en hoe je meer positieve emoties in jouw leven creëert. 

Download hier het
Happy Emotions magazine


Result Coaching | Middelweg 10b | Molenhoek | 024 358 59 05 | info@happyemotions.nl


Page Created with OptimizePress