DOWNLOAD ONS MAGAZINE

Laat uw mail achter en wij sturen ons magazine naar u toe.

Close

Petra van Lent

Co-founder Happy Emotions programma,
Emotie & Trauma Coach,
Mindfulness trainer

"De enige manier om uit een lastige situatie te komen
is om emotioneel sterk te zijn"

Wat maakt jou emotioneel sterk?

De meeste mensen rennen hun hele leven weg
van hun emoties

De meeste mensen rennen hun hele leven weg van hun emoties. Ze verschuilen zich in relaties, in geld, in seks, in schoonheid of in een verlangen om sterker te zijn dan de ander. Dat gaat vanzelf. Het wordt pas vervelend, als je op een gegeven moment de controle verliest en je emoties de overhand krijgen. Waar het eerst nog lukte om je emoties te ontkennen of onderdrukken, zijn het ineens je vijanden. Sluipschutters die onzichtbaar toeslaan. Het is dus handig om emotioneel sterk te zijn, want dan heb je je dagelijkse leven in de hand. De grote vraag is: "Wat maakt jou emotioneel sterk?".

In mijn leven heb ik heftige omstandigheden en confrontaties meegemaakt, die mijn leven totaal beheersten. Ik moest sterk zijn voor mijn familie, want dan kon ik iedereen helpen. Ik vind het leuk om andere mensen te helpen, daarom ben ik ook coach geworden. Door ervaring ben ik erachter gekomen, dat dit nooit ten koste van je eigen gezondheid mag gaan. Soms moet je dingen eerst zelf ervaren. Wanneer ik dit vertel moet ik denken aan de stewardess in het vliegtuig. Zij demonstreert dat je het zuurstofkapje altijd eerst bij jezelf moet opdoen en daarna bij je kind. Een handeling die we aannemen en waar we verder niet over nadenken. Natuurlijk hopen we dat het nooit nodig is. Toch kwam er een moment in mijn leven dat dIe stewardess in gedachten naast mij stond. Zij was de klokkeluider dat het anders moest en dat ik eerst voor mezelf moest gaan zorgen. Dan kon ik pas van toegevoegde waarde zijn voor anderen. Een visioen, dat ik slechts hoefde toe te passen in mijn eigen realiteit.

Op een gegeven moment sta je bij jezelf "in de min"

De enige manier om uit een lastige situatie te komen
is om emotioneel sterk te zijn

Van wie moest ik eigenlijk sterk zijn? Ik had er nooit eerder over nagedacht. Ik deed het gewoon, ik was een powervrouw. Geen robot of zombie, maar een positieve vrouw met doorzettingsvermogen, discipline en gevoel voor realiteit. Een vrouw die vastzat in haar eigen overlevingsstrategie. Ik kon alle heftige gebeurtenissen goed doorstaan door emotioneel sterk te zijn, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat het mij alle energie kostte die ik had. Ik gaf zelfs meer dan ik had. Op een gegeven moment stond ik bij mezelf "in de min." Mijn immuunsysteem verzwakte en een dubbele longontsteking was het eerste resultaat. Zie daar maar eens bovenop te komen.

De enige manier om uit een lastige situatie te komen is om emotioneel sterk zijn. Dit heeft niet alleen met je emoties te maken, maar ook met je mindset en je energieniveau. Negatieve emoties kosten energie en dat komt niet ten goede aan je immunsysteem en mindset. Negatieve emoties hebben uiteindelijk invloed op alles wat je doet. Daarom is het op moeilijke momenten in je leven belangrijk om een goede coach te hebben. Iemand die structuur aanbrengt in je leven en genoeg kennis heeft om jou verder te helpen en tot inzicht te brengen.

Verbetering in je leven zit vaak in kleine stapjes en in de eenvoud.Het geluksbloemetje van het Happy Emotions programma staat hier symbool voor. Een kleurrijk bloemetje opgebouwd uit vier hartjes om samen een klavertje vier te vormen.

De belangrijkste woorden om emotioneel sterk te zijn,
beginnen met de letter "V"

Op het eerste oog lijkt het simpel, toch zit er een liefdevolle en diepe gedachte achter. De letter V komt iedere keer terug in het hartje, omdat wij ervan houden om dingen af te vinken. Klaar is klaar, op naar de volgende uitdaging!

De belangrijkste woorden om emotioneel sterk te zijn beginnen met de letter V: Verandering, Voelen, Vertrouwen en Vrijheid. Mensen die emotioneel sterk zijn weten dat ze zichzelf moeten veranderen om hun leven te veranderen. Dat kan alleen door vrienden te worden met je emoties, door ze te voelen en er niet tegen te vechten (denk aan de vijanden, sluipschutters). Emotioneel sterke mensen nemen hun verantwoordelijkheid en leven vol vertrouwen. Als deze drie behaald zijn, voel je je vrij om te doen wat je wilt en te zijn wie je bent. Je hebt Vrede met jezelf. Deze vier hartjes liggen op een rode fundering, vier hartjes die met elkaar verbonden zijn door liefde. Want als je leeft vanuit liefde, dan ervaar je blijdschap en geluk. Vanuit deze intentie is ons stappenplan ontstaan, opdat wij zoveel mogelijk mensen mogen coachen naar een positief leven.

Emotioneel sterke mensen hebben het vermogen om de stress in het dagelijkse leven effectiever te managen en kunnen sneller herstellen van een crisis. In het moment kun je tranen van frustatie hebben, maar jouw innerlijke kracht ligt in jouw Veerkracht om te Veranderen, te Voelen, te Vertrouwen en in je persoonlijke Vrijheid!


Krijg grip op je emoties

Ontdek in dit magazine hoe je onverwerkte emoties oplost en hoe je meer positieve emoties in jouw leven creĆ«ert. 

Download hier het
Happy Emotions magazine


Result Coaching | Middelweg 10b | Molenhoek | 024 358 59 05 | info@happyemotions.nl


Page Created with OptimizePress